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28-Day 
Notice Period 

Does Not Apply 
to Transfers

Employees who successfully apply for a position with the same Employer will transfer from one 
position to another. They do not resign a position to accept another position. Therefore, the 
requirement to provide 28 days’ notice set out in Article 23.10 of the UNA Provincial Collective 
Agreement does not apply to a transfer because the Employee does not resign.

If your current manager tells you that you cannot leave your current position for 28 days then 
we suggest you ask your hiring manager to discuss the transfer with your current manager. 
Article 14.01(d)(vi) states that a commencement date must be included in a posting and “may 
be altered by mutual agreement between the Employee and the Employer.”

If after your hiring manager speaks with your current manager, you are unable to mutually 
agree to amend the commencement date, please contact your UNA local executive or Labour 
Relations Officer at 1-800-252-9394.

Article 14: Promotions, 
Transfers and Vacancies

UNA Provincial Collective Agreement


